Veelgestelde vragen

Over het doel van deze actie

Wat is het doel van deze actie?

In Nederland wonen minstens 1,7 miljoen mensen met een beperking. Dat zijn bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, maar ook mensen die doof, slechtziend of blind zijn, of een verstandelijke of psychische beperking hebben en daardoor een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Ook mensen met dyslexie, taalproblemen, autisme of een chronische ziekte hebben vaak problemen bij het vinden van werk. Zo hadden mensen met een beperking in volgens het rapport een van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) eind 2017 twee keer zo vaak geen werk dan mensen zonder beperking. Werkgevers hebben vaak koudwatervrees om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen.  Onbekend maakt onbemind. Of ze willen wel, maar vervolgens worden er geen concrete maatregelen genomen om dat ook mogelijk te maken, of het ontbreekt aan ondersteuning en hulpmiddelen. Ook door de overheid worden niet genoeg banen gecreëerd. Het is de hoogste tijd dat we daar werk van gaan maken.

Hoeveel procent van alle mensen met een arbeidshandicap heeft werk?

Volgens het Centraal Bureau Statistiek (CBS) heeft totaal 71% van alle arbeidsgehandicapten (1,7 miljoen mensen) geen werk. Dat is een groep van 1,2 miljoen mannen en vrouwen. Daarentegen heeft 71% van alle niet-arbeidsgehandicapten wél werk. Om het met andere woorden te zeggen: mensen met een arbeidsbeperking hebben twee keer zo vaak geen werk dan mensen zonder arbeidsbeperking. De cijfers van het CBS vind je hier

Hoeveel procent van alle werkgevers wil iemand met een arbeidshandicap in dienst nemen?

Uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat in de komende twee jaar van elke tien werkgevers er negen (89%) geen arbeidsgehandicapten in dienst zullen nemen. Daarvan zegt ongeveer de helft dat ze niet verwachten de komende twee jaar een vacature te hebben. Dan nog blijft er een vrij grote groep werkgevers over met koudwatervrees. Totaal 11% van alle werkgevers wil iemand met een arbeidshandicap in de komende twee jaar een kans gunnen en 39% zegt misschien.

Wat verstaan jullie onder volwaardig meedoen op de arbeidsmarkt?

Het hebben van een baan helpt in het algemeen mensen vooruit in het leven. Het maakt ze economisch zelfstandig. Het versterkt hun persoonlijke ontwikkeling en zorgt voor sociale contacten. Helaas voldoet niet iedereen aan het ideale plaatje dat veel werkgevers hebben (en in feite: wie voldoet er werkelijk wel aan dat 'plaatje', iedereen heeft zijn of haar gebreken). Toch denken wij dat er ook voor mensen met een arbeidshandicap, een volwaardige plek moet zijn op de arbeidsmarkt.  

De samenleving wordt er beter van als iedereen naar vermogen mee mag doen. Naar vermogen, want niet iedereen kan veertig uur werken. Voor een aantal mensen zijn er aanpassingen nodig om mee te kunnen doen. Ook dat is volwaardig meedoen. Natuurlijk zullen er altijd mensen blijven die niet willen werken, maar wie de toegang tot de arbeidsmarkt wil zou deze moeten krijgen.

Kortom: duurzaam betaald werk voor iedereen die kan en wil werken. Dat doel is bereikt als in ieder bedrijf en in iedere organisatie het personeel divers is samengesteld en wanneer alle groepen die in de samenleving voorkomen, volwaardig kunnen meedoen en duurzaam een eigen inkomen kunnen verdienen.

Over de TV spot

Wie is de regisseur van deze video?

Dat is Mari Sanders (30). Afgestudeerd als regisseur aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. In de loop der jaren heeft hij diverse fictiefilms, documentaires, opdrachtfilms en commercials op zijn naam gezet. Verder geeft hij les aan aankomende filmmakers. Op dit moment werkt hij aan een dramaproductie voor de VPRO en aan een nieuwe speelfilm. Zijn afstudeerfilm (2012) is getiteld ‘Rue Des Invalides’ en gaat over een jongeman in een rolstoel die zich een moeizame weg baant door Parijs. Een film met de nodige autobiografische elementen want Mari is zelf rolstoelgebruiker en voor 80% arbeidsongeschikt.

De film is geproduceerd door Monne Tuinhout/Branded Cinema.

Wie is die vrouw in die rolstoel in de video?

Dat is Elphaidis L’or (31). Ze woont samen in Eindhoven, moeder van twee dochters en 100% arbeidsongeschikt. Maar van stilzitten houdt ze niet. Dus begon ze voor zichzelf. Ze geeft les in rolstoelvaardigheden en coacht jongeren met een handicap. De rol in de video sleepte ze op een bijzondere manier in de wacht. Toen ze de oproep van regisseur Mari Sanders zag, waarin hij acteurs en figuranten met een arbeidsbeperking zocht in de categorie 25 tot 30 jaar, reageerde ze spottend met: “Ben ik met m’n 31 jaar soms bejaard?” Dat was in de roos. Ze werd uitgenodigd voor een gesprek, er was een klik en voor ze het wist was ze het boegbeeld voor 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap!

Hebben alle figuranten een arbeidshandicap?

Ja, alle ca. 40 figuranten in de video hebben een arbeidshandicap. Ook het bemiddelen van de wensen, de social media verslaglegging, etc, wordt gedaan door mensen met een arbeidshandicap. En natuurlijk hebben er ook niet-arbeidsgehandicapten meegewerkt aan deze productie. We sluiten niemand uit: ook de niet-arbeidsgehandicapten niet.  

Over maakerwerkvan.nu

Bemiddelen jullie voor banen?

Niet direct. Het voornaamste doel is een gesprek tot stand brengen tussen iemand met een arbeidshandicap en een werkgever. Een baan is wellicht een volgende stap, maar niet het doel van deze actie. Met een arbeidsbeperking word je zelden uitgenodigd door een werkgever voor een (sollicitatie)gesprek. Dat willen we met maakerwerkvan.nu doorbreken. 

Wat is de doelstelling van maakerwerkvan.nu?

Met deze actie vragen we niet om een radicale verandering van de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben twijfels (kan hij/zij de werkdruk wel aan? is er een extra hoog risico op uitval?) en dat is begrijpelijk. Ook de twijfels die de mensen met een arbeidshandicap zelf hebben (heb ik er wel voldoende energie voor? hebben ze begrip voor mijn handicap?) zijn verklaarbaar. Met deze actie beogen we kleine, haalbare stapjes te zetten op weg naar verbinding tussen kandidaten met een arbeidshandicap en werkgevers. Kortom: geen sollicitatiedruk, maar een open, wederkerig gesprek waar beiden ongedwongen tot elkaar kunnen komen. Het succes van het eerste stapje of uitgestoken hand kan zorgen voor een positieve beweging. Vandaaruit kan de volgende stap gezet worden. Bij de werkgever bijvoorbeeld doordat hij bij een eerstvolgende vacature meer openstaat voor mensen met een arbeidshandicap. Voor de kandidaat met een arbeidshandicap zou zo’n impuls kunnen zijn dat hij iets gaat doen met het advies van de werkgever. Dat hij of zij zich voortaan anders presenteert tijdens een (sollicitatie)gesprek, z’n mening over eigen talent en mogelijkheden in positieve zin bijstelt of eindelijk dan toch dat LinkedIn-profiel aanmaakt (wat al die tijd werd uitgesteld).

Hoeveel gesprekken willen jullie organiseren?

Het is onze droom om heel veel gesprekken tot stand te kunnen brengen. Hoeveel gesprekken weten we nog niet precies, want we weten simpelweg niet of er wel voldoende belangstelling voor is (we zien deze actie voor een deel ook als een experiment). Op basis van diverse gesprekken met mensen met een arbeidshandicap zou die belangstelling er moeten zijn. Ook weten we niet hoe werkgevers hierop gaan reageren. Het zou geweldig zijn als we 500 gesprekken tot stand zouden kunnen brengen. Maar ook al blijft de teller steken onder dat aantal van 500, dan nog is het signaal afgegeven dat een grote groep arbeidsgehandicapten volwaardig wil meedoen op de arbeidsmarkt.

Voor wie is deze website bedoeld?

Deze website is er voor iedereen met een arbeidshandicap en die geen werk heeft of een tijdelijke baan heeft. En hij is er voor werkgevers die willen kennis maken met iemand met een arbeidshandicap.

Ik ben niet-arbeidsgehandicapt en ook geen werkgever, maar kan ik ook iets doen?
Het feit dat arbeidsgehandicapten per definitie minder makkelijk aan een baan komen ondanks capaciteiten en talenten is een maatschappelijk probleem en ‘de maatschappij’ dat ben jij. Het simpelste wat je kunt doen is onze actie liken en delen op Facebook, zie: www.facebook.com/maakerwerkvan.nu. Heb je wat meer durf en heeft jouw organisatie niemand met een arbeidshandicap in dienst? Vraag dan eens aan jouw werkgever waarom niet en wijs hem of haar op maakerwerkvan.nu. 

Over het insturen van een wens

Wat verstaan jullie onder arbeidsgehandicapt?

We volgen de definitie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP): mensen die door zintuiglijke, motorische, psychische of andere arbeidsbeperkingen extra voorzieningen nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, maar ook mensen die doof, slechtziend of blind zijn. Of een verstandelijke of psychische arbeidsbeperking hebben. En ook mensen met dyslexie, taalproblemen, autisme of een chronische ziekte hebben vaak een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Ik ben arbeidsgehandicapt, hoe kan ik een wens invullen?

Dat gaat heel eenvoudig via dit formulier. Vervolgens gaat ons team aan de slag om een werkgever te vinden die jouw wens in vervulling kan laten gaan.

Ik zie mijn wens niet verschijnen op de website

Wij beoordelen elke wens voordat we deze plaatsen. Daarmee voorkomen we een onjuist gebruik van deze website (spam). Maar dat beoordelen van wensen is mensenwerk. Vaak staat je wens al dezelfde dag online, maar altijd op de eerstvolgende werkdag. Kortom: doe je een wens op maandagavond, dan wordt deze dinsdag geplaatst. Doe je een wens op zaterdag, dan zie je deze op maandag online staan.

Ik ben niet-arbeidsgehandicapt kan ik ook iets doen?

Het feit dat arbeidsgehandicapten per definitie minder makkelijk aan een baan komen ondanks capaciteiten en talenten is een maatschappelijk probleem en ‘de maatschappij’ dat ben jij. Het simpelste wat je kunt doen is onze actie liken en delen op Facebook, zie: www.facebook.com/maakerwerkvan.nu. Heb je wat meer durf en heeft jouw organisatie niemand met een arbeidshandicap in dienst? Vraag dan eens aan jouw werkgever waarom niet en wijs hem of haar op maakerwerkvan.nu. 

Ik heb al werk, kan ik dan toch een wens doen?

Jazeker kan dat. Veel mensen met een arbeidshandicap doen vrijwilligerswerk of hebben een tijdelijk of flexibel contract. Wij vinden dat mensen met een arbeidshandicap recht hebben op échte banen. Herken jij jezelf in dit profiel doe dan gerust een wens. 

Kan ik iemand anders voordragen voor een wens?

Nee, dat kan niet. Op de eerste plaats omdat we graag zien dat de indiener 100% achter zijn of haar wens staat. Het moet niet zo zijn dat wij een werkgever gaan matchen met iemand die mogelijk toch niet wil. Ook zal er rechtstreeks gegevensuitwisseling zijn tussen de deelnemer en de werkgever. Het is niet handig als daar iemand anders tussen zit. Natuurlijk kun je wel iemand een tip geven. Doe dat vooral!

Kan ik een ingediende wens nog intrekken?

Weet je echt zeker dat je dit wilt? Jammer, maar stuur in dat geval je gegevens naar info@maakerwerkvan.nu. Bij voorkeur samen met het ‘wensnummer’ dat op je wenspagina staat vermeld of de hyperlink naar jouw wens.

Mag ik meerdere wensen indienen?

Jazeker, maar overdrijf alsjeblieft niet. Laten we afspreken dat je maximaal drie keer een wens mag doen. 

Moet ik de werkgever laten weten wat voor een arbeidshandicap ik heb?

Nee, dat hoeft niet tenzij je zelf denkt dat het handig is als de werkgever dat weet. Het draait wat ons betreft niet om de arbeidsbeperking maar om jouw talenten en capaciteiten. Desondanks kan het handig zijn voor een werkgever als hij weet dat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit. 

Wat doe ik als een werkgever mijn wens beantwoord?

Op de eerste plaats mag je dan best hard juichen. Je hebt namelijk een werkgever gevonden die het belangrijk vindt dat iedereen een kans krijgt op de arbeidsmarkt. 

Op het moment dat een werkgever je wens beantwoord ligt de eerstvolgende actie bij jou. Jij moet namelijk het contact leggen voor het maken van een afspraak. Laat deze kans niet liggen en neem zo snel als mogelijk contact op. Ben je op gesprek geweest? Laat ons dan weten hoe het ging via info@maakerwerkvan.nu. We zijn benieuwd!

Wat moet ik doen als een werkgever mijn wens heeft beatwoord en daarna niet meer reageert?

Stuur in dat geval je gegevens naar info@maakerwerkvan.nu. Bij voorkeur samen met het ‘wensnummer’ dat op je wenspagina staat vermeld of de hyperlink naar jouw wens.

Krijg ik een mail als een werkgever geïnteresseerd is, of moet ik de site in de gaten houden?

Op het moment dat een werkgever reageert op jouw wens dan ontvang je daarop automatisch bericht in je mailbox. Het is vervolgens aan jou (lees: de wensmaker) om contact op te nemen met de werkgever. We mogen dit proces niet anders inrichten, omdat we jouw gegevens niet zomaar met elke willekeurige werkgever mogen delen (in verband met privacy). Bovendien is het ook jouw keuze of je in wilt gaan op het aanbod of niet. We adviseren je om zo snel als mogelijk te reageren op een aanbod van een werkgever (ook als je er niet op wilt ingaan, want dat is wel zo netjes). 

Wat doe ik als ik geen reactie krijg van een werkgever?

Helaas kunnen we niet afdwingen dat een werkgever ook daadwerkelijk gaat reageren. De motivatie om te reageren moet uit de werkgever zelf komen. Als een werkgever niet reageert dan zullen wij hem of haar daar na enige tijd natuurlijk wel aan herinneren. Wordt ook daar niet op gereageerd dan melden we dat op onze website en gaan we via social media op zoek naar een andere werkgever die wel interesse heeft. We doen ons best maar we kunnen helaas geen garantie geven dat je wens ook daadwerkelijk wordt vervuld. 

Ik ontvang geen bevestiging van mijn wens in mijn mail!

Als je een wens hebt ingestuurd zonder daarvan een bevestiging te krijgen in je mailbox kijk dan s.v.p. in je ongewenste mail of spambox en voeg ‘info@maakerwerkvan.nu’ toe aan de ‘veilige afzenders’. Op deze manier voorkom je dat reacties van werkgevers ook in de ongewenste mail of spambox belanden. Ontvang je de bevestiging van je wens zonder problemen? Dan hoef je niets te doen!

Over de rol van de werkgever

Waarmee kan een werkgever helpen?

Het zijn vaak kleine dingen waarmee je iemand met een arbeidshandicap een duwtje in de juiste richting kunt geven. Met twee of drie praktische tips voor het maken van een sterk curriculum vitae (cv) bijvoorbeeld. Of vertel eens waar je op let bij het beoordelen van sollicitatiebrieven. De nare praktijk van alledag is dat mensen met een beperking zelden uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Ze hebben op dat vlak dus geen of nauwelijks ervaring. Dan is het al heel verhelderend als je uitlegt hoe dat in jouw bedrijf gaat. Of geef zo iemand de kans zichzelf aan jou te presenteren in een proefsollicitatie. En praten over onzekerheden die een arbeidshandicap met zich meebrengt, is voor beide partijen verhelderend. Nog een andere invalshoek: kijk of je misschien je netwerk kunt inzetten. Nóg een stapje verder: zijn er misschien mogelijkheden voor een meeloopstage of een privé-excursie binnen jouw organisatie?

Je merkt het, de mogelijkheden om iemand op weg te helpen, zijn eindeloos. En met alle beetjes hulp - dus ook die van jou - komt de arbeidsmarkt voor iemand met een arbeidshandicap net weer iets dichterbij.

Hoe kan ik als werkgever reageren op een wens?

Heel simpel. Ga naar de ‘wenspagina’ met het overzicht van alle wensen. Selecteer eventueel op branche en regio en klik onder de wens op ‘reageer’. 

Kan een werkgever op elke wens reageren?

Ja natuurlijk kan dat, maar let erop dat er wel een match is tussen de organisatie en de wens van de kandidaat. 

Wat doe ik nadat ik heb gereageerd op een wens?

Even geduld hebben. De actie ligt nu bij de deelnemer, degene die de wens heeft gemaakt zal moeten reageren om de eerste afspraak tot stand te brengen. Uw gegevens zijn direct na de reactie bij hem of haar bekend.

Ik ben geen werkgever, kan ik ook iets doen?

Het feit dat arbeidsgehandicapten per definitie minder makkelijk aan een baan komen ondanks capaciteiten en talenten is een maatschappelijk probleem en ‘de maatschappij’ dat ben jij. Het simpelste wat je kunt doen is onze actie liken en delen op Facebook, zie: www.facebook.com/maakerwerkvan.nu. Heb je wat meer durf en heeft jouw organisatie niemand met een arbeidshandicap in dienst? Vraag dan eens aan jouw werkgever waarom niet en wijs hem of haar op maakerwerkvan.nu. 

Over de rol van het ‘maak er werk van team’

Wat is de rol van het 'maak er werk van team'?

Wij zorgen voor de match tussen de ‘wensmaker’ en een werkgever die deze wens wil gaan vervullen. Dit betekent dat wij namens de deelnemer contact leggen met een werkgever en de wens aldaar kenbaar maken. Wij zijn er niet voor verantwoordelijk dat deze werkgever ook daadwerkelijk gaat reageren. Als een werkgever niet reageert dan zullen we hem of haar daar natuurlijk aan herinneren, maar wordt ook daar niet op gereageerd dan delen we de wens op social media in de hoop dat er een andere werkgever reageert.

Kan ik contact opnemen met het 'maak er werk van team'?

Heb je een vraag die je niet terugvindt tussen de veel gestelde vragen? In dat geval kun je een vraag sturen aan info@maakerwerkvan.nu.  

Over beveiliging van gegevens en privacy

Waarvoor gebruiken jullie mijn gegevens?

Wij gebruiken jouw persoonlijke gegevens om de match tot stand te brengen met een  werkgever en voor onderzoek. Je gegevens worden niet gedeeld met derde partijen die niet bij deze actie betrokken zijn. Sterker nog: zodra deze actie en het onderzoek zijn afgerond worden al jouw gegevens vernietigd en wordt je niet meer door ons benaderd. Mocht de werkgever besluiten om jouw gegevens wel te bewaren dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid.

Bekijk voor de volledigheid onze privacy voorwaarden. Door het doen van een wens of (voor werkgevers) door het beantwoorden van een wens ben je automatisch met deze voorwaarden akkoord. 

Zijn mijn persoonlijke gegevens beveiligd?

www.maakerwerkvan.nu is ter bescherming van alle persoonlijke gegevens beveiligd middels met een versleutelde https-verbinding, verder houden wij op alle vlakken rekening met de nieuwe AVG-wetgeving. 

Om uw privacy en anonimiteit te borgen heeft Start Foundation (financier van Maakerwerkvan.nu) ervoor gekozen het onderzoek te laten verrichten door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia. Deze opdracht vindt plaats met inachtneming van de iICC/ESOMAR-gedragscode voor markt- en sociaalwetenschappelijk onderzoek. 

De onderzoeksgegevens zijn geanonimiseerd en zijn niet naar u te herleiden in de onderzoeksresultaten. Ook voor de aanvullende digitale enquête zijn uw persoonlijke gegevens beveiligd middels een https-verbinding. Onderzoeksbureau Panteia verwijdert uw persoonsgegevens uiterlijk 1 maart 2019. 

Bekijk voor de volledigheid onze privacy voorwaarden. Door het doen van een wens of (voor werkgevers) door het beantwoorden van een wens ben je automatisch met deze voorwaarden akkoord. 

Overige vragen

Ik ben geen werkgever en ook niet-arbeidsgehandicapt kan ik dan toch iets doen?

Het feit dat arbeidsgehandicapten per definitie minder makkelijk aan een baan komen ondanks capaciteiten en talenten is een maatschappelijk probleem en ‘de maatschappij’ dat ben jij. Het simpelste wat je kunt doen is onze actie liken en delen op Facebook, zie: www.facebook.com/maakerwerkvan.nu. Heb je wat meer durf en heeft jouw organisatie niemand met een arbeidshandicap in dienst? Vraag dan eens aan jouw werkgever waarom niet en wijs hem of haar op maakerwerkvan.nu. 

Is de actie ook te volgen op Social Media?

Jazeker! Op Facebook zijn we te vinden via de pagina: www.facebook.com/maakerwerkvan.nu. Op Twitter en Instagram volg je de actie via #maakerwerkvan. Op YouTube vind je de Tv-spot via: https://youtu.be/fUm3iq0zXes.

Wie organiseert deze actie?

Deze actie is een initiatief van Start Foundation. We zijn geen commercieel bedrijf en maken ook geen deel uit van de overheid. Voor zowel deelnemers als bedrijven zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan ‘maakerwerkvan.nu’. De campagne en de bemiddeling worden gefinancierd uit eigen middelen.

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die werk wil creëren voor mensen die om verschillende redenen onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een baan te vinden. Dat gebeurt door drempels weg te nemen, en te investeren in (eigen) initiatieven en bedrijven die dat mogelijk maken. Het bestuur van Start Foundation bestaat uit: Han Noten (burgemeester van Dalfsen, oud-fractievoorzitter PvdA Eerste Kamer), Annemarie van Gaal (zakenvrouw en bekend van tv, o.a. Een dubbeltje op zijn kant), Femke Halsema (auteur, programmamaakster en voormalig fractievoorzitter GroenLinks) en Alex Mulder (oprichter USG People). Meer informatie is te vinden op www.startfoundation.nl.

Wie betaalt deze actie en wat kost die?

Voor het maken van de commercial - en 80 x uitzenden daarvan op televisie -, de bouw van de website, het bemiddelen van de wensen en het voeren van een social mediacampagne is een bedrag van € 270.523,- (incl. BTW) uitgetrokken. Dat geld komt uit een fonds van de initiatiefnemer (niet overheid). Een deel van het geld vloeit terug naar de doelgroep, want voor veel onderdelen van de campagne is een beroep gedaan op mensen met een arbeidshandicap. Vanwege de ideële boodschap hebben diverse media (Google, kranten, bladen, online en outdoor media) de uiting kosteloos gedeeld. Deze ‘gratis’ reclame vertegenwoordigt een bedrag van ongeveer € 300.000,- (incl. BTW).

Hoe lang loopt deze actie?

De commercial wordt dagelijks via verschillende tv-zenders vertoond in de periode van 3 tot en met 16 februari. De website ‘maakerwerkvan.nu’ die het contact legt tussen werkzoekers met een arbeidsbeperking en werkgevers is in ieder geval online tot dat er voldoende wensen zijn bemiddeld. De mogelijkheid bestaat dat de actie bij succes een vervolg krijgt.

Staat je vraag hier niet tussen?

Stel je vraag dan via info@maakerwerkvan.nu


Stuur jouw wens in

Wil jij in gesprek met een werkgever? Wil je het hebben over jouw kwaliteiten, kansen en mogelijkheden? Kun je wel wat sollicitatieadvies gebruiken of zou je graag een dagje willen meelopen? Vul dan nu jouw wens in. Wij proberen je op weg te helpen!

Wens insturen